Bemutatkozás

Bemutatkozás

A tolna megyei Völgységben – mely a Mecsek hegységtől északra, a Sárköztől nyugatra helyezkedik el – találjuk az ország egyik legszebb barackvidékét. A Bonyhád körül elterülő vidék kiválóan alkalmas mezőgazdasági termelésre.

A Kerekes család egyike azoknak az itt élő gazdacsaládoknak, akiknél a szülők kezdték el a Völgység napsütötte lankáin a gabona- és gyümölcstermesztést, szőlőművelést, hogy aztán hosszú évek alatt megszerzett ismereteket, tapasztalatokat, de legfőképpen a gazdálkodásba vetett elhivatottságukat plántálják utódjaikba. A hosszú és kitartó munka eredménye, hogy a néhány hektáros földművelés mára egy komplexen működő családi gazdasággá nőtte ki magát.

A gazdaság egyik ágazata a közel 20 hektáron folyó kajszi termesztés, mely Bonyhád közvetlen határában, Bonyhád-Majoson, Nagymányok irányában található ültetvényen történik. (lsd. térképen)

1996-ban magyar fajtákkal – gönci, magyarkajszi és ceglédi óriás – kezdődött a telepítés, melyek egy része még ma is termő ültetvény.

2012-től újabb telepítés történt Pinkcot, Big Red, Kioto, Spring Blush fajtákkal, melyek már termőre fordultak.  Ezeket az ültetvényeket jéghálóval védjük az időjárás szélsőségeitől, öntözésük kialakítása is folyamatban van.

1-2 éven belül Pricia, Lady Cot, Bergeval és Mediabel oltványaink is bővítik a kínálatot.

Fajtáink érési ideje június eleje és július vége közötti időszakra tehető. Évjárattól függően ezen időszak között várjuk a kedves vásárlókat és kereskedőket a helyszínen szép és ízletes barackkal.

Folyamatosan keresünk viszonteladó partnereket, ha úgy gondolod, hogy szívesesen kereskednél velünk, akkor kérlek írj egy e-mailt a barackvidek@gmail.com. címre és mi felvesszük Veled a kapcsolatot.

Étkezésre, befőzésre és cefre készítéshez is kiváló alapanyag a barackvidéken fellelhető gyümölcseink.

Értesülj ajánlatainkról és a barackvidék híreiről elsőként! Kövess bennünket folyamatosan itt a honlapon vagy a megadott internetes elérhetőségeinken.